Шефката на пловдивската митница вдигнала вила с печалба от „Еврофутбол“?!

Шефката на пловдивската митница вдигнала вила с печалба от „Еврофутбол“?!

Безкрайно интересни данни продължават да излизат от декларациите на държавните служители пред КПКОНПИ. Със собствено жилище Под тепетата и идеални части от два апартамента в София се е сдобила директорката на Митница „Тракийска” Александрина Христова-Петрова. В декларацията си за имущество тя е посочила, че е собственик и на гараж, както и части от няколко парцела.

Петрова притежава и вила сливнишкото село Гълъбовци. Тя е с площ 883 кв. м., а Петрова се сдобила с 1/2 идеална част от нея срещу 18 000 лв. през 2009 година. Интересното е, че като произход на средствата тя е посочила спестявания от заплати и наеми, печалба от „Еврофутбол“ и продажба на картини. По-късно тя и дъщеря ѝ станали наследници на по 1/4 идеална част от къщата. Останалите си имоти директорката също е придобила по наследство, а един от апартаментите в София – със заем.

Директорката разполага и с банкови влогове на стойност около 100 000 лв. и вложения в инвестиционни и пенсионни фондове.

Александрина Петрова оглави Митница „Тракийска“ през януари. Преди това Петрова два пъти бе преназначавана като „изпълняващ длъжността“ директор на териториалната дирекция. Този пост тя зае преди година, след като предшественикът й Георги Александров стана заместник-директор на Централното митническо управление. Той се задържа под тепетата по-малко от месец, преди да заеме ръководната длъжност в София, съобщава Трафикнюз.

Преди да се премести в Пловдив, Александрина Петрова е била начело на Митнически пункт „Капитан Андреево“. По-голямата част от стажа си е придобила на Летище „София“. Ръководната длъжност на граничния пункт заема за кратко през 2013 година. Година по-късно името й попада в списъка на 25 уволнени служители на митницата и Гранична полиция. Заповедта за уволнение на служителите идва от министъра на вътрешните работи. Официалната версия на властите е съкращаване на щатовете.

По информация на местни медии, чистката идва месец след като част от служителите на митническия пункт биват заподозрени в участие в контрабанден канал. Малко по-рано няколко тира с нелегални папироси минават през границата, а впоследствие няколко служители биват арестувани.