Шефът на агресивния шофьор на тролей: Разбрали са се „по мъжки“

Шофьор от градския транспорт влезе в ръкопашна схватка с водач на лека кола. Ритници в лицето, обиди и агресия. На това стават свидетели посетителите на Южния парк в неделя следобед, съобщава bTV. Според автора на клипа, шофьорът на тролейбуса пръв започва саморазправата. Според заместник-директора на „Столичния електротранспорт“ до инцидента се стига, след като автомобилът засякъл тролея.

„Шофьорът на колата го е напсувал, ударил го е веднъж в следствие на което той е отвърнал вече малко по-сериозно. Той ще бъде санкциониран, защото е напуснал кабината и е допуснал саморазправа”, заяви инж. Иво Василев – зам.-директор на „Столичен електротранспорт“. В крайна сметка нито един от замесените не е подал жалба. Накрая са се разбрали по мъжки в кавички, каза Василев. По мъжки? Да, стиснали са си ръцете и са приключили случая.

Не със стискане на ръце, а със щракане на белезници и дело за хулиганство завършва друг случай на агресия с участието на шофьор на тролей в Пазарджик преди дни. Причината – движел прекалено бавно.

„След като наби спирачките, аз трябваше да спра. Излезе много ядосан, разярен – и хвана да ми чупи чистачките”, споделя Атанаска Цанева, шофьор на тролейбус, Градски транспорт – Пазарджик. Според психолога Йордан Танковски в тези ситуации жертви на агресията са и двете страни.

„Това е натрупан кумулативен стрес в един момент това е отключващо събитие. Някой те напсува, казва ти нещо лошо и ти вече това цялото напрежение го изливаш върху този човек”, обясни Йордан Танковски – психолог.

Дава и съвет. „Винаги по-добрият начин е комуникацията. Аз много често свалям стъклото на автомобила и казвам „Извинявай, дали заслужих това, което ми казахте, или направихте“ и хората се блокират, защото те очакват на агресията да получат агресия”, посъветва психологът. Освен порицание, шофьорът на тролея, ще получи и срещи с психолог.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share