Шефът на „Национална лотария“ също изчезна

Шефът на генералния спонсор на Левски – „Национална лотария“ – Димитър Ганев е напуснал лагера на „сините“, предаде „Спортал“.

Той се е появил в лагера на тима в Алания преди няколко дни, за да успокои играчите предвид събитията около собственика Васил Божков. Пред българските медии в Турция той заяви, че ще остане до днешната контрола с Рапид (Виена), след което евентуално ще говори пред тях. Той изгледа първата контрола на отбора срещу Пюник (3:2) в компанията на спортния директор Ивайло Петков.

Последните часове обаче Ганев е променил своето мнение, като е напуснал лагера и не присъства на контролата с австрийците. Ганев отговаряше последната година за финансовите въпроси при „сините“, като именно той обяви пред феновете на Левски, че управляваната от него компания е наляла 19 милиона лева за 11 месеца.

Екипът на Sportal опитал да се свърже с Ганев, за да получи повече информация около бъдещето на Левски, след като беше обявено, че Васил Божков е арестуван в ОАЕ. Телефонът на бизнесмена обаче цял ден бил изключен.

Според няколко издания братът на Димитър Ганев – Милен вчера е бил задържан. Именно поради това има вероятност по-големият от братя Ганеви да е напуснал Турция в неизвестна посока и да се укрива, но това не е потвърдена информация. Двамата имат над 40% дял от компанията зад „Национална лотария“.

Припомняме, че във връзка с разследването и обвиненията срещу хазартния бос Божков за ръководене на организирана престъпна група, арестувани са още бившият шеф на комисията по хазарта Огнемир Митев, който остава в ареста, и пуснатият под гаранция настоящ шеф на Комисията Александър Георгиев. Според изнесените данни като членове на групата са определяни Георги Попов, Александър Тумпаров и Борис Бекяров, като последния бе задържан във Виена.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share