Шефът на пловдивския бар „Силикон“ иска на свобода

Шефът на пловдивския бар „Силикон“ иска на свобода

Собственикът на пловдивския еротичнен бар „Силикон“ – Димитър Донов отново е обжалвал наложената му мярка за неотклонение „задържане под стража” в по-лека такава. Бизнесменът се е изправил пред магистратите от Районен съд в четвъртък с искане да се прибере у дома, пише Traffic News.

Припомняме, че Донов, управителя на заведението Николай Димитров и Алит Алит от Варна, бяха арестувани при зрелищна акция в края на февруари на пловдивската полиция в обекта посред „разгорещен“ купон. Гостите и персонала на бара бяха натръшкани на земята. Самият Донов е категоричен, че обвиненията са скалъпени, а операцията е поръчка на конкуренти в бизнеса.

Според данни от дознанието в заведението се е развивал успешен бизнес с платена любов. Твърди се още, че помещения от заведението са били предоставяни за отдаване на сексуслуги срещу заплащане. Работното обвинение включва и набиране на жени за разврат.

Преди дни Димитър Донов е депозирал жалба до Районен съд, с която моли отмяна на наложената му най-тежка мярка за неотклонение. През тази седмица изтичат два месеца от ареста му. По време на заседанието отново са били призовавани свидетели.

Въпреки това магистратите не уважиха искането на шефа на „Силикон” и го върнаха обратно в ареста. Той има право да обжалва пред Окръжен съд и ако той се възползва от това, то тогава делото ще бъде насрочено в четвъртък. Предстои да разберем какво ще е окончателното решение на магистратите.