Шмекери! „Доброволци“ от скандална фондация събират пари за болно дете без документи

Шмекери! „Доброволци“ от скандална фондация събират пари за болно дете без документи

Мъж и жена, представящи се с пълномощници на небезизвестната фондация „Нашето Бъдеще в България“, събират пари от наивни пловдивчани. В неделя следобед двойката е засечена от сътрудник на Traffic News през Централна поща в Пловдив, който зададе няколко въпроса на събирачите на дарения.

Оказа се, че мъжът и жената събират средства за уж болно от епилепсия дете. Двойката обаче не разполага с никакви документи на въпросното дете – нито молба от родителите, нито епикриза, нито документ от ТЕЛК. Въпросната дама, представяща се като Марина Генова, твърди, че болното момиченце е дъщеря на тяхна позната, която има 4 деца и документите са у майката. която пък бил във Военна болница. След това двамата се оплитат в обяснения и се оказва, че майката всъщност още не е в болницата , а чака да я приемат.

Двамата твърдят, че са представители на фондация „Нашето Бъдеще в България“, която бе уличена от „Господари на ефира“, че събира дарения за болния Марти, но … без майка му да знае и без жената да я получила и лев от въпросната фондация.

Според коментари в мрежата въпросният събирач на дарения. Иво, често може да бъде засечен в игрални зали. Той отказва предложението да придружи сътрудника ни до дома на болното дете, където да предаде събраните пари, под предлог, че „си имал друга работа“.

Сайтът призовава гражданите да бъдат изключително внимателни към подобни „дарителски акции“, защото в много от случаите става дума за измама. Дейността на въпросните фондации трябва да бъде обект на проверки и от Икономическа полиция, тъй като сумите, които хората даряват от сърце може и да са малки, но това не означава, че трябва да бъдат използвани от хора с недостойни намерения.