Шокиращо! Тайландският Джак Изкормвача с ново убийство след 14-годишна пауза

Полицията успя да открие и да задържи наскоро освободен сериен убиец на жени, заподозрян в ново убийство миналия уикенд. 55-годишният Сомкит Пхумпхуанг, наречен от медиите Тайландският Джак Изкормвача, бе освободен от затвора предсрочно за примерно поведение през май 2019 г., а сега е заподозрян в жестокото убийство на 51-годишната си любовница в дома си в провинция Кхонкен миналата неделя.

В неделя полицията откри биоматериал и пръстови отпечатъци на заподозрения в къщата на починалата жена (включително по оръжието на убийството – дебела електрическа жица, удушила жертвата), както и мобилния му телефон и документи на колата му.

През 2012 г. Пхумпхуанг беше осъден на доживотен затвор по обвинение в убийството на шест жени през 2005 г. Всичките му жертви са работили в развлекателната индустрия – „караоке барове“ и „масажни салони“ в „кварталите на червените фенери“ в тайландски градове на североизток. Затова веднага след ареста му през 2005 г. медиите му дадоха прякора Тайландският Джак Изкормвача, тъй като истинският Изкормвач, лондонски престъпник в края на 19-и век, убива почти изключително проститутки.

Тайландското законодателство обаче му предоставя амнистия. Амнистии се провеждат ежегодно на рождените дни на краля и кралицата на Тайланд и в дните на други важни събития, свързани с монархията: например смърт на краля и възкачване на новия монарх на престола. Пхумпхуанг се отличавал с примерно поведение в затвора, поради което доживотната му присъда първо се е превърнала в 20 години затвор, а след това бе била намалена на 14 години.

През май 2019 г. арестуваният през 2005 г. сериен убиец, е освободен. Както разследването установи, Пхумпхуанг се е срещнал с предполагаемата си нова жертва чрез социалната мрежа Facebook. Той се представил като адвокат в съдилищата на различни провинции на страната. Департаментът за амнистии към министерството на правосъдието на Тайланд днес публично призна, че освобождаването на Пхумпхунг от затвора е „грешка в процедурата за амнистия на затворници“.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share