Шок! Шофьор на тролей раздава ритници и обижда пътници

Шок! Шофьор на тролей раздава ритници и обижда пътници

Шофьор на тролейбус номер 9 в столицата обижда пътници и заплашва със саморазправа, сигнализира потърпевш пред Нова телевизия. Според него водачът първо не спрял на една от спирките, на която имало чакащ човек. Той успял да се качи на първия светофар след спирката, на който тролеят се наложило да спре. Тогава започнала и вербалната агресия по адрес на гражданина, твърди още човекът, заснел част от скандала. Водачът обиждал и заплашвал и него.

Случката се разиграла на 14 август на спирката на площад „Сточна гара”. Автор на клипа е Антон Горинов. Той се прибирал към дома си с тролейбуса към 22.30 часа. „Шофьорът подмина спирката на ул. „Поп Богомил”, където е кръстовището с „Г. С. Раковски” и бул. „Сливница”, на която чакаше пътник. На светофара превозното средство спря и човекът почука на стъклото. Качи се, а шофьорът излезе от кабинката и агресивно започна да го бута, рита и обижда.

Аз се намесих и го попитах какво му е направил човека. Водачът се прибра в кабинката, а от там се чуваха руганти и псувни. Започнах да снимам. След това тролейбусът отново се върна на „Сточна гара”. Аз се подготвих да слизам, но вратите не се отвориха. Шофьорът излезе от кабинката, налетя ми, наричайки ме „мухльо” и ме заплаши със саморазправа”, обясни Горинов в „Здравей, България“.

Той е подал жалба в Центъра за градска мобилност. Началникът на тролейбусно депо „Надежда” Цветан Горанов разбрал за инцидента в петък следобед. Шофьорът, срещу когото е сигнала, обаче е в отпуск. „Прегледах досието му, изгледах и клипчето. След като се върне от отпуск, ще му вземем обяснение и ще предприемем мерки. Тези действия рязко контрастират с това, което искаме да са нашите водачи”, коментира Горанов.

По думите му водачът има и други нарушения – пътни произшествия и нередовни курсове. Той има и предупреждение за уволнение. Работи в ЦГМ от 6 години.