Шофьори на закъсали в снега автомобили избутаха линейка до габровската болница

Шофьори избутаха линейка със спешен пациент до болницата в Габрово, съобщи в социалните мрежи Мариана Маринова. Преди около половин час линейката закъсала по непочистения стръмен участък към областната болница и не могла да продължи. В този момент на помощ и се притекли водачи на закъсали също в снега автомобили. Те напрегнали мишци и на ръце успели да избутат превозното средство на спешното чак до входа на лечебното заведение, пише „Монитор“.

Очевидци на случилото се са категорични, че трябва да бъде потърсена отговорност на снегопочистващата фирма в Габрово, която изобщо не си е свършила работата и не реагирала адекватно на падналия обилен сняг. В интернет се появиха снимки на непочистени централни и квартални улици в града.

„За 20 минути не видях нито един снегорин по главната улица, а по пътя са канали от сняг”, оплаква се Елеонора Иванова. „Никъде не е почистено. Снегът пак ги изненада”, смята Йоана Симеонова. Тежка бе ситуацията и в Прохода Хаинбоаз, който днес няколко пъти беше затварян за почистване и извеждане на тежкотоварните автомобили, чието движение бе забранено. Около 19,00 ч. дълбочината на снежната покривка там стигна над 1 метър.

Някои от чуждите тирове, тръгнали с летни гуми, закъсаха насред пътя. Това доведе до нерви и напрежение между водачите. Според много от шофьорите почистващите машини не правили всичко възможно и не полагали максимално усилия за почистване на прохода. Шофьорите на почистващата техника пък на свой ред им опонираха, че правят всичко възможно. За почистването на Хаинбоз са ангажирани общо над 30 снегорина.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share