Шофьорка загина след адски сблъсък с луксозна лимузина

Шофьорка загина след адски сблъсък с луксозна лимузина

Известен бизнесмен е шофирал луксозен спортен Мерцедес, който в понеделник се е сблъскал с лек автомобил Пежо.

Кървавата драма се е разиграла пред голям супермаркет в Карлово, съобщи „Блиц“. Мъжът, който е местен жител и е на 54 години е арестуван за 24 часа. Според полицията виновна за катастрофата обаче е водачката на пежото, която е отнела предимство на по-голямото возило.

От удара предницата на мерцедеса е помляна. Първоначално от полицията съобщиха, че 65-годишната жена, която е управлявала пежото, е откарана в болница без опасност за жвота, със счупени крайници. Снощи около 18 часа обаче тя е издъхнала в пловдивско здравно заведение. Тя е имала проблеми със сърцето. Починалата водачка също е от Карлово.

Образувано е досъдебно производство.

С падането на снега пък във вторник се стигна до куп мелета на пътя в столицата. Две коли са се ударили челно на ул. „Суходолска“ точно пред ВСУ „Любен Каравелов“. Меле е станало и на ключовия булевард „Александър Малинов“ в ж.к. „Младост“. Там водач е нацелил светофар и го е съборил. На оживения бул. „Димитър Николаев“ пък се е образувало задръстване заради поредно автомеле. Сблъсъкът е станал в близост до кръстовището с ул. „Искър“.

В същото време луксозен Мерцедес се заби в кофа за буклук на пловдивска улица, като щетите по возилото са доста сериозни.

Друга кола се е ударила в ТИР между Криводол и Враца. Инцидентът е станал на Криводолско шосе, на спускането преди разклона за село Лиляче. Водачът на плевенската тежкотоварната машина, който пътувал към Враца, отбил, за да сигнализира за непочистеното трасе на тел. 112, тъй като ТИР-овете не могат да се движат. Тогава водачът на пътуващия в насрещното „Опел Астра“ не успял да реагира и намалил скоростта, при което автомобилът поднесъл и се забил челно в ТИР-а.