Шофьорка с „Шевролет“ в болница след удар във влак

Шофьорка с „Шевролет“ в болница след удар във влак

57-годишна водачка на лек автомобил „Шевролет“ се оказа в болницата със счупен шиен прешлен след пренебрегване на светлинен и звуков сигнал от бариера на жп прелез.

Инцидентът е станал около 17,30 часа на 31 март по пътя от град Гълъбово за село Априлово в района на сигнализиран с бариера прелез. При навлизане между коловозите автомобилът на пострадалата се е ударил странично в преминаващ дизелов локомотив, който теглел композиция с товарни вагони.

Шевролетът е бил изхвърлен встрани, само по чудо водачката е оцеляла. Водачът на локомотива, 58-годишен машинист е подал своевременно звуков сигнал, но спирачките не са успели да спрат навреме многотонната композиция.

Пак заради неспазване на правилата за движение и не изчакване на светещ в червено светофар по улица „Княз Александър Батенберг“ в Стара Загора рано заранта на 1 април е пострадал тежко 24-годишен водач на мотоциклет „ Сузуки.“

Младият мъж изгубил управлението и се врязал в спрял заради светещия в червено светофар лек автомобил „Тойота“, управляван от 28-годишен старозагорец. В следствие на удара рокерът е получил фрактура на подбедрицата на левия крак. Настанен е за лечение в УМБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота.

Образувани са досъдебни производства.