Шофьорът, блъснал деца, е с криминално минало

Шoфьoрът, кoйтo блъcнa двe мoмичeтa нa cтoличния булeвaрд „Никoлa Вaпцaрoв“ в пeтък вeчeр, e криминaлнo прoявeн. Мъжът имa двe рeгиcтрaции зa caмoупрaвcтвo и дaвaнe нa пoдкуп. Cлучaитe ca oт прeди пoвeчe oт 10 гoдини, cъoбщи Нoвa тeлeвизия.

Cлeд кaтacтрoфaтa нa 13 дeкeмври eднoтo мoмичe зaгинa, a другoтo e нacтaнeнo в „Пирoгoв” в cтaбилнo cъcтoяниe. Oт МВР прoвeрявaт вcички вeрcии зa тeжкия инцидeнт. Рaзcлeдвaнeтo прoдължaвa.

Oт Пътна полиция провеждат засилени проверки за джигити след зачестилите инциденти с деца. В рамките на акцията коли на КАТ са на всички по-ключови пътни артерии и кръстовища, като са с включени сигнални сини лампи. Масираните проверки стартираха от нощта на събота срещу неделя, като през уикенда стана ясно, че разпореждането за тях е дошло лично от главния секретар на МВР Ивайло Иванов.

У нас, в края на миналата седмица, бяха ударени от коли 4 тийнейджъри при 3 различни инцидента в столицата. Едно от тях загина. Останалите са в болница, като благодарение на усилията на лекарите състоянието им е стабилно и се подобрява.

Зловещата серия се разигра за само 2 дни, като първо в четвъртък 15-годишно момиче бе блъснато на пешеходна пътека, докато пресичало кръстовището на кръговото в близост до „Арена Армеец“. Детето е с черепно-мозъчно травма, но без опасност за живота. По-късно вечерта на същия ден автомобил на НСО удари 14-годишно момче на столичния бул. „Драган Цанков“, на метри от сградата на КАТ. Детето остава в тежко състояние, но от болничното заведение коментират, че вече е без опасност за живота.

Към момента тече разследване за инцидента, като беше обявено, че шофьорът на колата на НСО не е имал провинения до момента, а пробите за алкохол и наркотици са отрицателни. Според първоначални данни блъснатият ученик е пресичал на червено.

В петък, при пресичане на светофар на столичния бул. „Никола Вапцаров“ две момичета на по 14 години са буквално пометени от автомобил. Едното от тях загива на място, другото успява да оцелее, като от „Пирогов“ съобщиха, че с него работи рехабилитатор, настанено е в детската травматология и състоянието му се подобрява. Към момента версиите за случилото се все още разнопосочни. Според някои децата са преминавали на червено, според други обаче е светело зелено за тях.

Статистиките на Пътна полиция сочат, че от януари до октомври 2019 г. у нас са настъпили

5607 тежки пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 517 души и са ранени 7103 участници в движението по пътищата. Данните показват, че от началото на годината до 11 декември са установени 11 044 водачи, шофирали под въздействието на високоградусови напитки и дрога. 66 от тежките ПТП са причинени от водачи, употребили алкохол или наркотици, а в тях са загинали 7 души. Според наблюденията, една от водещите причини за настъпването на фатални катастрофи в Европа е именно шофирането след приемане на упойващи вещества.

Пореден пример за това бе инцидент във Варна, настъпил миналия четвъртък, когато пиян шофьор на микробус се удари в лек автомобил и уби 57-годишния водач на колата. При направената на място проверка е установено, че мъжът е управлявал моторното превозно средство с над 1,2 промила алкохол в кръвта.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share