Шофьорът на катастрофиралия автобус: Никога не съм вземал наркотици, от хапчетата за кръвно е

Шофьорът на катастрофиралия автобус: Никога не съм вземал наркотици, от хапчетата за кръвно е

Никога не съм вземал наркотици. Това каза пред Нова телевизия шофьорът на катастрофиралия край Бургас автобус Огнян Маринов. Положителната проба може да е от хапчетата за кръвно, които пия, сподели той.

Дадох в лабораторията кръвна проба и очаквам резултата, добави шофьорът.

Сериозно пострадали пътници при инцидента на магистрала „Тракия” няма. Радка Жекова, която пътувала от София до Бургас, разказа как автобусът е влязъл в канавката. Според нея, причината затова е заспиване на шофьора.

„Преди катастрофата шофьорът леко засили автобуса. Мисля, че той заспиваше и се отпусна. Парното беше много засилено. Той заспа“, добави тя.

Огнян Маринов обаче е категоричен, че причина за катастрофата е проливният дъжд и лошата видимост. Отварях прозорците, тъй като стъклата се изпотяваха от силния дъжд, сподели той.

„След Сливен започна силна буря. На 30 км преди Бургас автобусът се клатеше много. Успях да намаля скоростта, но имаше и локва, която ме изхвърли от платното. За първи път ми се случва такова нещо. Шофирах с около 45-50 км в час”, заяви Маринов.

„През целия път всичко беше нормално. На излизане от Сливен автобусът започна да криволичи. Малко преди Бургас шофьорът започна да управлява автобуса странно и катастрофира“, разказва Радка Жекова.

„Той избягваше дупки, но влизаше в аварийната лента няколко пъти. Помислих, че нещо ще се случи. Отваряше и прозореца доста често. Много се изплаших. Сложих си и колана. Всичко стана много бързо и докато осъзнаем какво се случва, вече бяхме в канавката”, добавя тя.

„Бяха всички уплашени. Нямаше сериозно ранени. Половин час след това на една жена ѝ прилоша и извикаха линейка“, каза още жената.

„В първия момент се обадих на своя пряк началник. Той ми каза веднага да звъня на тел. 112 и да проверя пътниците в какво състояние са. Първо дойде полицията, а след това пожарната. Дойде и линейката. Закарахме багажа, обезопасихме автобуса. Всички се прибраха по домовете си живи и здрави“, изтъкна шофьорът на катастрофиралия автобус.