Шофьорът от катастрофата с починало бебе в Русе с 2,44 промила

Шофьорът от катастрофата в Русе, при която почина бебе на година и половина, освен че е бил неправоспособен, е управлявал и пиян. Кръвната проба е показала 2,44 промила алкохол, съобщиха от Окръжната прокуратура в града.

С постановление на наблюдаващ прокурор 43-годишният водач на лекия автомобил „БМВ 316“ Д.Т.Т. е привлечен като обвинаем. По делото са извършенви огледи, разпитани са свидетели, изискани са справки, назначени са медицински експертизи. Автомобилът е иззет като веществено доказателство.

От Окръжната прокуратура информират, че Д.Т.Т. е осъждан досега общо 10 пъти, като последната присъда е съда в Пловдив за грабеж, противозаконно проникване в чуждо жилище и изнасилване. Мъжът е изтърпял общо наказание от 5 години и 11 месеца лишаване от свобода и е излязъл от затвора през 2015 година.

Обвиняемият е задържан от наблюдаващия прокурор за 72 часа – за довеждането му пред съда за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Осъществена е координация със Сектор „Арести“ – Русе за откриване на охранителен пост в УМБАЛ „Канев“ – Русе, където в момента обвиняемият е настанен за лечение, допълват от Окръжната прокуратура.

Ако бъде признат за виновен, Д.Т.Т може да получи наказание лишаване от свобода за срок от 3 до 15 години.

Тежката катастрофа стана на 19 декември към 21,14 часа. При удара на автомобила в бетонна колона на мост загина на място бебе, а жена на 45-години и момиче на 17 години, които също са пътували в колата, получиха тежки наранявания. Водачът е с фрактури и рани по главата и крайниците.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share