Шофьор без книжка „паркира” в електрически стълб

Шофьор без книжка се удари челно с колата си в ел. стълб, докато се опитва да избяга от полицията. Инцидентът станал в сряда около 2,00 ч. след полунощ в Павликени.

40-годишният водач не спрял на подадената му стоп палка, а профучал покрай полицаите посока към съседното село Върбовка. Малко по-късно аудито беглец било открито забито в ел. стълб, а от водача нямало и следа. Въпреки това самоличността му била разкрита от органите на реда.

Оказало се, че освен неправоспособен, той е още и криминално проявен и осъждан. Мъжът отказал да бъде тестван за алкохол. Срещу него е образувано бързо производство.

През денонощието са регистрирани и още няколко пътни произшествия. В село Нова Върбовка е катастрофирал друг неправоспособен водач. При проверката се оказало, че освен това старата жигула, която той карал, не е и регистрирана. На международния път Русе – Свиленград, в района на село Поликраище турски ТИР станал причини за верижна катастрофа с два леки автомобила.

Пострадали са двама пътници. На разклона за град Лясковец при удар между двама леки автомобила е пострадала жена. За щастие травмите на тримата пострадали не са сериозни и няма опасност за живота им.