Шофьор в българска фирма сътвори страшна касапница с много жертви в САЩ

Шофьор в българска фирма сътвори страшна касапница с много жертви в САЩ

Шофьор на камион, който работел за българската компания VL Trucking Inc., се наведе да остави кафето си и уби трима души. Близо 14 пък бяха откарани в болница с рани. Катастрофата станала малко след 11 часа в неделя на Interstate 65 в Уайтстаун, северозападно от Индианаполис.

При удара са били пометени общо осем коли. Зад волана на камиона е бил 34-годишният Матю Люис Смол от Мичиган, пише bg-voice.com. Той пътувал по I-65, когато решил да остави чашата си с кафе на поставката. За миг се разсеял и в следващия момент вече блъскал наред колите, които били в задръстване.

Ударът с първата кола се оказал фатален. Автомобилът се запалил, а в него изгорели две жени и дете на годинка. Те били приклещени между камиона и мантинелата. По-късно полицията идентифицирала телата на 21-годишната Марая Томей, 1-годишната Хадли Томей и 19-годишната Кайли Кирк от Лебанон, щата Индиана.

Магистралата е останала затворена няколко часа в неделя следобед. Матю Смол е арестуван, а от ареста пратил и бележка, в която изказва съжалението си за случилото се и пише, че е в агония от ситуацията.

Смол вече е обвинен в три убийства. Компанията VL Trucking Inc. е собственост на Алекс Неделчев и Володимир Линевич. От там изразиха своите съболезнования към засегнатите от ужасната катастрофа. „Този изолиран инцидент със сигурност не показва качеството, отдадеността и отговорността, които нашите шофьори показват всеки ден в цялата страна“, пишат от компанията във Facebook.

„Това е тъжен ден за две семейства от окръг Бунн. Починаха две млади жени и дете на 1 годинка“, казава шерифът на окръг Бунн Майк Нилсън. „Разсейването при шофиране и невниманието е основната причина за много произшествия по нашите пътища. Това се отнася и за този случай“, каза Нилсън.