Шофьор: Карам си, а изведнъж от багажника на покрива стърчи крак

Английският адвокат Саймън Фентън заедно с 57-годишната си съпруга Сали и кучето им прекараха месец август във Франция, разхождайки се пеш и с велосипед из селските местности на страната. След това двойката се върнала в дома си в Доувър.

По пътя към дома обаче семейство Фентън трябвало да спре в Кале (Франция), преди да се качи на ферибота за Доувър. Те паркирали своя кросоувър Skoda Kodiaq навън, защото багажника на покрива бил твърде голям и колата не влизала в гаража на хотела.

Съдейки по всичко, през нощта именно във въпросния багажник успял да се скрие младеж, възнамерявайки нелегално да влезе в Англия. Когато най-накрая семейство Фентън стигнали до дома си, жената изведнъж видяла обувка да стърчи от багажника на покрива.

Шашардисаният Саймън признава: „Трябваше ни няколко минути, за да осъзнаем, че това действително е нечий крак“. Семейството треперело от страх, докато чакало полицията да дойде.

Полицаите отворили капака на багажника насила, принуждавайки собствениците на автомобила да стоят на безопасно разстояние, защото „пътникът“ може да е въоръжен.

След това се появила ръка, а в крайна сметка от багажника изскочило момче. 17-годишният мигрант с ръст около 165 сантиметра на развален холандски и немски език обяснил, че е от Египет.

Сега Саймън казва, че наистина съжалява човека, но е извикал полиция, защото много се е изплашил. Той също благодари на Бог, че момчето е стигнало в багажника до Англия живо и невредимо.

Макар и двойката да е претърпяла известен материален ущърб, за да направи за себе си място, момчето изхвърлило скъпи обувки, кучешко легло и видеокамера. А също и счупения багажник. Той сега става само за боклука. Бежанецът е предаден на миграционните служби.