Шофьор на „Порше“: Тревата е за мен, ама тоя кокаин как се появи?!

Шофьор на „Порше“: Тревата е за мен, ама тоя кокаин как се появи?!

„Марихуаната е за лична употреба, а кокаинът откъде се е появил в багажника, не знам!“. Това обяви в своя защита в съда водач на „Порше Кайен“, спипан с два вида наркотици в автомобила. Той бил спрян за проверка в Чепеларе след сигнал до дежурния отряд.

Полицаите спрели мъжа в близост до бензиностанция. Шофьорът отказал да бъде тестван за алкохол и дрога. При проверката обаче служителите на реда открили марихуана в стъклено шише. Върху кожена чанта в багажника полицаите се натъкнали и на близо 5 грама кокаин. Цялото количество дрога било оценено на 283 лева.

Водачът не знаел как белият прах е попаднал в колата, предаде 24smolian.com. Той бе освободен от наказателна отговорност от съда в Чепеларе. Магистратите обаче му наложиха глоба в размер на 1000 лева.

98 престъпления, свързани с наркотични вещества, са били наблюдавани в рамките на година в прокуратурите в област Смолян, сочи отчетът на държавното обвинение.

83 досъдебни производства са били решени. От прокуратурата отбелязват „добри резултати при противодействието на престъпленията, свързани с наркотични вещества“.

През последните 6 години се отчита тенденция на трикратен ръст на делата за държане и разпространение на наркотични вещества пък в област Кърджали. Това се обяснява с подобрената работа на органите на МВР по разкриване на тези престъпления и подобрената работа на прокурорите, отчитат от държавното обвинение. Само в рамките на година са наблюдавани общо 135 дела, което представлява 6,3 на сто от общия брой на досъдебните производства. Осъдени и санкционирани и с влязъл в сила съдебен акт са били 62 лица, с наложени 89 наказания.