Шофьор на ТИР загина при лупинг на околовръстното на Пловдив

Шофьор на ТИР загина при лупинг на околовръстното на Пловдив

Шофьор на камион „Ивеко” загина при лупинг на околовръстното шосе на Пловдив, съобщиха от полицията. Пътно-транспортното произшествие е настъпило преди надлеза на Източния обходен път до село Рогош.

Сигналът за случилото се бил получен в 9,33 часа в сряда. Камионът се обърнал странично в канавката, а 46-годишният мъж зад волана е починал на място. Пътят останал проходим за другите моторно-превозни средства. Едва след като започнал оглед на мястото от разследващи, движението било временно ограничено и регулирано от екипи на пътната полиция. Причината за катастрофата е, че водачът на тира е загубил управление и заради това возилото се е обърнало странично в крайпътната канавка.

Още едно пътно-транспортно произшествие стана в пловдивско. Сигналът за него бил получен в 22,45 часа в районното управление на полицията в Стамболийски. Шофьор на БМВ от пета серия се ударил в електрически стълб, а след това – в ограда.

Водачът била жена на 38 години, която избягала от мястото на произшествието, съобщиха от полицията в града. Виновната шофьорка е от пловдивското Ново село. Работата по издирването й продължава, уточниха от пресцентъра на областната дирекция на МВР.