Шофьор получи „условна“ за гибелта на 13-годишна на пътя

С условна 3-годишна присъда се размина 21-годишен жител на Котел, който застана пред съда в Стара Загора за тежко пътно-транспортно произшествие, при което загина 13-годишно момиче, а майка му прекара месец в болницата между живота и смъртта.

В хода на съдебното дирене обвиняемият е признал изцяло вината си за трагедията, станала на 15 юли м.г. в района на км 218+300 по трасето на автомагистрала Тракия, където караният от него камион „Опел Мовано“ се врязал в авариралата „Сеат Ибиза“ на пострадалите столичанки.

По него време водачът на камиона имал едва 3 и половина месеца стаж и не успял да прецени обстоятелствата на пътното платно.

При удара Опелът е напуснал платното и се преобърнал“ , а Сеата е паднал в отводнителната канавка. Водачката и возещата се на задната седалка дъщеричка са били откарани в старозагорската УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ с различни наранявания, но въпреки усилията на медиците тийнейджърката почива няколко дни по-късно.

Условната присъда на обвиняемия е била мотивирана от направените самопризнания, предприетите от него опити да окаже помощ на пострадалите и чистото му съдебно минало, уточняват от съдебния състав. При първоначалния оглед не са били установени данни за употреба на алкохол или дрога.

Първоначалната присъда от 4 години и половина е била намалена с 1/3 заради съкратеното производство, младият мъж е лишен от правото да шофира за 6 години.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share