Шофьор сам се засне как причинява страшна катастрофа на АМ „Тракия“

Шофьор сам се засне как причинява страшна катастрофа на АМ „Тракия“

Шофьор засне собствената си катастрофа. Това става ясно от сигнала на буден гражданин, пише Plovdiv24.bg. Човекът е претърпял инцидент на АМ „Тракия“ на 11 септември на територията на ОД МВР Сливен.

Ето какво разказва пловдивчанинът:

„Изпреварвайки колона от автомобили с максималната разрешена скорост на магистрала „Тракия“ от 140 км/ч, в далечината виждам този индивид с реното как без мигач предприема маневра изпреварване и отпускам газта до неговата скорост около 110-120км/ч, като преценявам да остане такова безопасно разстояние, че след изпреварването от неговата страна да се прибере в дясна лента и аз да продължа по пътя си.

Но извършвайки маневрата си, той остава в лявата лента при наличието на свободна дясна, след което му присветнах един път, защото подозирах, че не ме е видял и той натисна леко спирачки до 100 км/ч по моя преценка, но тъй като нямах време за реакция, реагирах инстинктивно да завия в дясната лента и вече се бях изравнил с него тъй, като не съм натискал спирачка, понеже нямаше време и реших да го заобиколя.

Не знам причината, поради която натисна без основателна причина спирачката и защо остана да се движи в лявата лента при наличие на свободна дясна и автомобил за него, движещ се с по-висока скорост.

Заобикаляйки го отдясно, което по закон е забранено, но реагирах и при наличието на друго МПС подадох газ, за да изпреваря и него, но се оказа, че колегата, който натисна спирачка, също подава газ и когато отивах в лява лента, усетих лек удар в задната лява част по бронята на автомобила ми и пуснах аварийни да отбием и да видим щетите по автомобила, като посочих с ръка, че трябва да отбием.

Връщайки се в дясната лента, усещам втори удар, този път от дясната страна около задната врата и опит за завъртане, но продължавам движението си към аварийната лента, след което вече с много ниска скорост се усеща силен удар пак от дясната страна и нов опит за завъртане и избутване от пътя, като този път почти успя.

Слизайки от автомобилите, видимо колегата беше под влияние на адреналин и не контролираше действията и емоциите, като след няколко предупреждения от моя страна и избягване от саморазправа, се наложи да го успокоя, както и се случи!

Дочакахме колегите от Пътна полиция Сливен – дадохме си версиите, видяха записа и какво да видят очите ми – в акта, който ми връчиха да подпиша, но аз категорично отказах, пишеше:

“Поради предприета маневра изпреварване от дясно, възниква контакт между двата автомобила, вследствие на което губят контрол върху управлението и спират в аварийната лента“…

Оставям на Вас да прецените дали някъде е изгубен контрол върху управлението и от кой момент започва и кой започва да търси контакт и агресия….

Въпреки че шофирам с максималната скорост от 140 км/ч, винаги когато видя някой по-бърз зад мен, както в случая, бих му направил път, като очаквам същото и ит другите водачи. Очаквам мнението ви, благодаря“.