Шофьор скри в камион с грозде 680 000 цигари без бандерол

Шофьор скри в камион с грозде 680 000 цигари без бандерол

Митническите служители на Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ и ТД „Южна морска“ откриха 675 400 къса цигари без акцизен бандерол в тайници на хладилен камион, пътуващ от Турция за Украйна. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници“.

На трасе „Входящи товарни автомобили“ на МП „Лесово“ пристигат един след друг два камиона, управлявани от украински граждани, които представят пред митническите служители редовни документи за превозваната стока за Украйна – грозде.

По метода „анализ на риска“ товарните автомобили са насочени за проверка с рентгенова апаратура, при която при единия камион са отбелязани подозрителни плътности в пода на хладилното полуремарке. При последвалия физически контрол митническите служители установяват, че фабричните кухини в пода на полуремаркето са пригодени като тайници, в които са били укрити контрабандните цигари. От укритието са извадени 33 700 кутии цигари от марката Winston Superslims, без акцизен бандерол.

Общата стойност на откритите тютюневи изделия възлиза на 253 275 лева. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура.