Шофьор с „Ауди“ помете дете насред село и избяга

Шофьор с „Ауди“ помете дете насред село и избяга

61-годишен водач на лек автомобил „Ауди“ е задържан за предизвикване на пътно-транспортно произшествие с пострадало 7-годишно момиченце и бягство от мястото, съобщиха от ОД на МВР –Стара Загора.

Инцидентът, който за късмет е завършил без трагични последствия за детето е станал около 19,30 часа на 5 април насред площадчето в чирпанското село Целина. Лекият автомобил, каран от жител на димитровградското село Крепост е блъснал момиченцето, което изскочило от намиращия се в близост магазин за хранителни стоки, откъдето си купило пуканки, уточни кметският наместник Тоньо Тонев.

Според очевидци водачът спрял за кратко, но след като се убедил, че момиченцето не е много ударено се метнал отново в автомобила и изчезнал.

От МВР обаче са категорични, че водачът не е спирал. Пострадалата е с охлузни рани по главата и лакета, счупен е и един от предните зъби. Детето е било откарано до ЦСМП-Чирпан, където е била прегледана и освободена без да има пряка опасност за живота й.

Момиченцето е седмото дете на 31-годишната Недялка Михайлова, която в момента на произшествието е била в дома си .От селото твърдят, че на мястото на е имало достатъчно осветеност, момиченцето просто връхлетяло върху колата, която се движела с минимална скорост.