Шофьор с 2.78 промила връхлетя върху спирка в Бяла

Шофьор с 2.78 промила връхлетя върху спирка в Бяла

Шофьор с 2.78 промила алкохол в кръвта се заби в автобусна спирка в град Бяла, Русенско. Инцидентът е станал малко преди 18:20 ч. на 3 май. Пикапът преминава през кръстовището между улиците „Васил Левски“ и „Стефан Стамболов“ с висока скорост и буквално помита две бетонни пейки, стълб с фенер и два бетонни кош за смет, като единият е полетял в дерето на местната река Беленска. Има щети и изпочупени стъкла и на самата спирка.

„Голям късмет е, че е станало в неделя и не е имало хора на спирката. Не ми се мисли, какво можеше да се случи“, коментира кметът на Бяла Димитър Славов.

Той предостави и кадри от инцидента, заснети от видеонаблюдението, което е разположила Общината в целия град, като добави, че планира да закупи и дари на местното Полицейско управление апарат за тестване за употреба на наркотици.

От Областната дирекция на МВР в Русе съобщиха, че 37-годишният шофьор на товарния пикап е бил изпробван на място от служителите на реда с дрегер, при което е установено, че е управлявал след употреба на алкохол, като измерената концентрация е 2.78 промила. Мъжът е отказал кръвна проба.

Униформените са му съставили два акта, а материалите по случая са предадени на разследващ полицай и е започнато досъдебно производство.