Шофьор ударил сириеца Ахмад с 10-те хил. евро подкуп

Шофьор ударил сириеца Ахмад с 10-те хил. евро подкуп

Шофьор на „Мерцедес“ е ударил сириеца Ахмад Камиран пред очите на полицай. Това разказа Любомир Апостолов от столичната пътна полиция.

От „Мерцедес“-а излезли още двама души и се нахвърлили на чужденеца. Тогава Апостолов се намесил и прекратил конфликта. Извикал и подкрепление, на което се отзовали екипи на СОТ и 3-то районно, както и пътните полицаи Елена Симова и Алек Каленски.

„Още преди да тестваме Камиран, той опитваше да ни предложи подкупи“, обясни Апостолов. След като се оказало, че пробите му са положителни за марихуана, амфетамин и метамфетамин, той опитвал с рушвет от 10 хил. евро. Докато го водели към болницата, Камиран предложил още 3 хил. лева и скъп часовник. Полицаите обаче отново не ги взели.

С по 1200 лева бяха наградени тримата полицаи, отказали подкуп от 10 000 евро, 3000 лева и скъп часовник. Те бяха отличени от вътрешния министър Иван Демерджиев на церемония в Националната полиция.

Знаем, че стартовата заплата е 1300 лева. Такива актове, когато се извършват системно, ще доведат до връщане на доверието в нашата система, каза министърът.

„Всеки един служител, който постъпи така, ще бъде награден от мен“, посочи Демерджиев. И напомни, че няма да се колебае да наказва провинилите се.

Затова той връчи парични награди от по 1200 лева на Елена Симова, Алек Каленски и Любомир Апостолов от отдел „Пътна полиция“ на СДВР.

Вицепремиерът даде и ключовете от 10 модерни буса, които отиват за Пътна полиция. Колите изглеждат добре, снабдени са с модерна техника, каза министърът. И обеща, че тези машини ще бъдат много повече.

Сега микробусите са 10. Парите за тях са от Фонда за пътна безопасност. Ще се вземат още 18, за да има за всяка дирекция. В бусовете има уреди за алкохолни проби, комплекти за вземане на биологични следи и други, каза още вицепремиерът. И си пожела при огледите да няма жертви. Миналата година загиналите били с 49 по-малко.