„Щерка ти е проститутка, краво” изправи съседка на съд, плати 600 лева за обидата

Пловдивчанка бе осъдена с административно наказание – глова в размер на 1000 лева, заради обида към своя съседка. Тя нарекла комшийката си „Дърта, дебела крава”, което и коствало не само съдебна сага и парична санкция, а и 600 лева обезщетение.

Междусъседският скандал станал след общо събрание на входа, пише Traffic news. По времена на срещата на етажната собственост билa дискутирана темата за ремонт на покрива. След като съседите се разбрали за предстоящата реконструкция, една от жителките на кооперацията повдигнала въпроса за монтаж на видеонаблюдение. Причината за тази мярка била, че същата се грижила за уличните котки и някой ги тормозел, хвърлял им храната и ги гонил.

Нейна съседка обаче се противопоставила на идеята. Според нея животните били пречка и самата тя ги мразила. Споделила, че като била малка е боледувала по повод отглеждани котки, поради което имала лош спомен от тях и това била причината тя да не иска те да бъдат в близост до входа.

Всички съседи се разотивали по домовете си. Не след дълго коткарката започнала да обикаля от врата на врата, за събиране на подписи за видео камерите. На четвъртия етаж тя започнала сладкодумен разговор със своя комшийка. Думите й били обаче чути от съседката на по-горния етаж. Същата се ядосала, тъй като не искала животните в квартала, слязла и обидила коткарката с думите „Дърта, дебела крава”, като й казала, че мястото и е при животните.

Обидите продължили: „Едната ти дъщеря проституира в Германия, а другата – няма деца”. Това разстроило обидената жена. Тя се разплакала и се свлякла на стълбите. Агресиваната дама се прибрала, а част от съседите, чули кавгата, се притекли да успокояват съседката си.

Не след дълго унижената жена подала жалба в прокуратурата. Съседката й била повикана в районното за разпит, а не след дълго срещу нея е бил започнат процес. Потърпевшата пледирала граждански иска в размер на 1500 лева, представляваща обезщетение за причинените и неимуществени вреди, изразяващи се в накърнени чест и достойнство, причинено унижение, неудобство, срам и стрес.

По време на заседание в Районен съд, подсъдимата пловдивчанка, разказала, че действително е обидила съседката си, защото последната първа я е нагрубила. По думите й коткарката я нарекла „селянка” , „боклук” и „ненормалница“.

В съдебно заседание, пред съдия били разпитани всички свидетелки на грозната сцена. Жените до една заявили, че обидената им комшийка не е започвала свадата, не е изричала нито една обида и не е провокирала агресивната си съседка.

Думите на жителите на кооперацията наклонили везните на съда в полза на коткарката. Вербалната й нападателка била призната за виновна, като магистратите я освободиха от наказателна отговорност и я наказаха с административна санкция.

Гражданският иск също бил уважен, но отчасти. Според съда най-адекватната сума за обезщетение би била 600 лева. Магистратите постановиха още, осъдената да заплати всичките разходи на съседката си за адвокат.