Як кютек заради момиче в Елин Пелин: 7 пратиха в болница 22-годишен младеж

Як кютек заради момиче в Елин Пелин: 7 пратиха в болница 22-годишен младеж

22-годишно момче е в болница след масов бой в град Елин Пелин. На 7 януари Кристиян получава обаждане от негов познат с молба да се срещнат в центъра на града. По думи на семейството му – имали спор заради момиче.

Сестрата на пострадалото момче Денислава Ангелова разказа, че брат й е отишъл на мястото с приятел. Другото момче го е чакало между две коли. Брат й го е побутнал, след което от „нищото са изскочили 5-6-7 души с качулки“.

Случката се е разиграла на пешеходна пътека в центъра на града, която е на метри от детска площадка.

Мъжете започнали да бият Кристиян. Неговият приятел се опитал да му помогне, но без успех.

„Брат ми е лежал по корем на земята, в безсъзнание. Той е застанал между тях и са го блъснали много жестоко, след това са продължили да го бият. В един момент, когато са спрели да го удрят, са казали на неговия приятел: „Събирай си го от тук и се махайте“, допълни Денислава Ангелова.

Момчето веднага кара Кристиян в болница, а от болница „Света Анна“, където е настанен, обясниха за Би Ти Ви, че момчето е прието в тежко състояние в Клиниката по неврохирургия.

Към момента е стабилизиран, но все още е с опасност за живота. Има и тежка лицево-челюстна травма.

Двама от извършилите са задържани. От районната прокуратура в Елин Пелин съобщиха, че разследват инцидента.

Иззети са записи от видеокамерите в района на местопроизшествието, чието съдържание предстои да бъде изследвано. Изискани са документи от болницата, с оглед назначаване на съдебномедицинска експертиза.

Разпитани са свидетели на инцидента. Изясняват се конкретни факти относно участието на лицата, съпричастни към инцидента. Разследването продължава, допълват от прокуратурата.