Ямболски барман отива на пробация, гонил да бие ревизори

6-месечна пробационна процедура и 500 лв. глоба получи съсобственик и управител на едно от най-вървежните нощни заведения в Ямбол, взетият под наем пиано-бар „Сохо“ в хотел „Тунджа“ Добромир Димитров, който застава пред Темида по обвинение, че е прогонил ревизори от НАП, дошли на внезапна проверка.

Инцидентът, за който 45-годишният Добромир Димитров застана на подсъдимата скамейка, е станал към 3.00 часа след полунощ на 9 декември м.г., когато трима инспектори от отдел „Оперативни дейности“, дирекция „Фискален контрол“ при ЦУ на НАП направили опит да проверят бара дали спазва данъчното законодателство.

Ревизорите се легитимирали, но след като Димитров разбрал, че с тях няма полицаи ги прогонил с думите: „Изчезвайте веднага, боклуци, докато не съм ви запукал с юмруци“, след което продължил да отправя по адрес на проверяващите обиди и закани за саморазправа. Предвид проявената спрямо тях вербална агресия от страна на обвиняемия, служителите на НАП взели решение да излязат и напуснали заведението, за да избегнат проява на по-грубо отношение от страна на обвиняемия спрямо тях и позвънили в РУ „Полиция“.

На място пристигнали първоначално двама униформени, после още двама и накрая дошъл лично шефът на криминална полиция, но разлютеният барман така и не допуснал проверката да бъде осъществена. В хода на досъдебното производство обвиняемият е отказвал да дава показания, но пред съда е поискал да сключи споразумение с наблюдаващия прокурор, което е било одобрено.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share