10 години затвор за 65-годишния Ненчо, убил съпругата си с вила

10 години затвор за 65-годишния Ненчо, убил съпругата си с вила

Окръжна прокуратура – Кюстендил, е привела в изпълнение влязла в сила осъдителна присъда срещу 65-годишния Ненчо Н. Осъденият на десет години „лишаване от свобода“ за убийство на съпругата си и за нарушена заповед за защита от домашно насилие ще изтърпява наказанието при първоначален „строг“ режим.

Нелепото убийство е от края на месец март 2018 година в треклянското село Косово. Тогава жертвата Лилия отива в една от наследствените къщи на семейството, когато и съпругът й Ненчо Н. решава да пристигне от столицата. Щом разбрал за пристигането й, мъжът отишъл пред въпросния имот и застанал пред входната врата, изчаквайки появата на съпругата си. Жената излязла, последвала размяна на гневни реплики.

Ядосан от демонстрираното нежелание за комуникация от страна на жена си, осъденият започнал да я приближава с намерение за саморазправа. Уплашена жената успяла да сигнализира за случилото се на телефон 112. Въпреки това мъжът заплашително продължил да скъсява дистанцията помежду им, в опит да се защити от посегателството върху себе си пострадалата грабнала от земята пластмасова тръба. Използвайки огромното си физическо превъзходство, Ненчо я съборил по гръб на земята, изтръгнал тръбата от ръката й и започнал да я удря с нея по главата и лицето. От намиращото се в непосредствена близост помещение нападателят взел метална вила с четири шипа и дървена дръжка. С нея започнал да нанася множество силни удари с тъпата метална част по главата на Лилия. Не стигнало това, но след това се обадил на дъщеря си и казал: „Край! Приключих я! Убих я“.

От извършената съдебномедицинска експертиза се установява, че смъртта на жената се дължи на тежката черепно-мозъчна травма, довела до остри нарушения на дихателната и сърдечно-съдовата дейност с последващото им спиране.