10-годишното българче в Кипър загинало пред очите на дядо си

Ужасна трагедия се разигра вчера в Кипър. 10-годишно българче на име Нелина, родено в Кипър, загина след като бе блъснато от автомобил на пешеходна пътека.

Драмата се е разиграла в кипърския град Пафос вчера, около 14.00-14.30 часа, когато момиченцето пресичало на зебрата на бул. „Тасос Пападопулос“ на връщане от училище. То е било блъснато пред очите на дядо си.

Детето е било откарано в болница, където по-късно е починало, алармираха други българи, близки на семейството. Тедадоха гласност на трагедията. По тяхна молба не съобщаваме нито името на момиченцето, нито родния град на родителите, които са в шок, уточнява Дарик.

Зад волана на леката кола е била 70-годишна кипърка, която също е изпаднала в шоково състояние след инцидента, съобщават местните медии.

Според сайта evropakipr.com министърът на образованието на Кипър Хамбяурис е отишъл още вчера в училището на детето, за да изкаже съболезнования на 8-годишното братче на загиналото момиченце. Води се разследване за причините, довели до трагедията. Загиналото дете е родено в Кипър в българско семейство, което от години живее на острова.

Кипърската медия посочва, че трагедията отново повдига въпроса за законодателни промени относно възрастта на водачите в Кипър. От 650 хиляди правоспособни шофьори около 100 хиляди души са на възраст над 65 години.