1000 лева глоба за убийство на коте, метнато от 6-ия етаж

1000 лева глоба за убийство на коте, метнато от 6-ия етаж

С глоба от 1000 лева и плащане на разноските по съдебно дело се отърва подпийнал пловдивчанин, който след скандал с гаджето, си изкарал яда на домашния й любимец. Мъжът метнал 4-месечното котенце на жена си от терасата на шестия етаж, като животното не оцеляло след тази жестокост.

Котето било кръстоска и било черно на цвят, а стопанката му много си го обичала. Преди жестоката сценка, станала на 22 септември м.г. тя, домашният й любимец и приятелят й живеели в нейния апартамент. После обаче се преместили в неговия и в деня на независимостта на страната решили да отпразнуват преместването. Поканили свой гост, но домакинът и приятелката му се карали заради дребни битовизми.

Гостът им пиел бира, а двойката се наливала с водка. Докато тримата се черпели в хола, котенцето се разхождало покрай тях. По някое време мъжът и жената се скарали, излезли на терасата и подсъдимият хванал котето, като го провесил от терасата на шестия етаж. Той заплашил приятелката си, че ако не се прибере веднага в апартамента, ще пусне животното. В това време изплашеното коте се опитвало всячески да се задържи в ръката на мъжа, който се ядосал още повече и го хвърлил отвисоко. Животното нямало никакъв шанс да оцелее при падане от такава височина и загинало на място. След него мъжът изхвърлил и легенчето му с пясък.

На скандала и последвалото убийство станали свидетели две жени, които се обадили на 112. Те видели размазаното на асфалта коте и покъртителната гледка ги тормозела дълго, разказали те пред съда.

Магистратите признали подсъдимия за виновен, че е проявил жестокост към гръбначно животно, като го освободили от наказателна отговорност по чл.78А и му наложили глоба от 1000 лева, става ясно от съдебното решение по казуса.