12 години затвор за мъж, опитал да убие жена си с калпав пищов

12 години затвор за мъж, опитал да убие жена си с калпав пищов

Дванадесет години затвор получи мъж за опит за убийството на жена му в Благоевград и не успял, защото револверът засякъл, съобщиха от прокуратурата. Присъдата е на първа инстанция.

Окръжна прокуратура – Благоевград е обвинила С.К. за опит за убийство, незаконно държане на оръжие и боеприпаси и опит за влизане в чуждо жилище, чрез употреба на сила, през нощта и въоръжен. Мъжът повече от 10 години живеел на семейни начала със С.О. До май 2018 г. двамата живеели в къщата на жената в Благоевград. След това се разделили заради упражняваният от мъжа физически и психически тормоз върху жената след употреба на алкохол.

След поредния скандал С.О. помолила С.К. да напусне дома й. Разделили се видимо нормално за околните, като мъжът заминал да работи в Германия. Впоследствие мъжът започнал да пише на С.О. в социалните мрежи. Настоявал да се съберат, обаждал й се по телефона, като я молил да подновят връзката си. При отказите на жената ставал агресивен и започвал да я заплашва, че ще я застреля и ще запали къщата й.

На 17.02.2019 г. С.К. пристигнал в Благоевград и отседнал в хотел. След като опитите му да проведе разговор със С.О. останали безуспешни, мъжът решил без предупреждение да отиде и лично да разговаря с нея. Предварително се снабдил с револвер марка „Rast&Gasser” и бойни патрони за него. Оръжието било преработено, без регистрация в системата на МВР и без издадено разрешение за носене на оръжие. Около 4 часа сутринта С.К. счупил външното стъкло на прозореца в къщата на жената, извадил револвера и го насочил срещу нея.

Стрелял в посока към вратата, след което направил опит да влезе в дома. Инстинктивно пострадалата започнала да се брани. Мъжът отново стрелял, при което проектилът ударил стената. Шокираната жена се опитала да се предпази със стол от изстрелите, а мъжът отново насочил револвера срещу нея. С.К. натиснал спусъка, но оръжието не произвело изстрел, защото револверът засякъл, а патронът останал в гнездото на барабана.

Изстрелите и виковете на изплашената жена събудили съседите. Мъжът избягал и изхвърлил револвера. Изплашен, мъжът решил максимално бързо да замине за Германия, оставяйки багажа си в хотела. Няколко часа по-късно бил задържан от полицаите на ГКПП – Видин.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Софийския апелативен съд.