12 дни след пускането му, Джуката преби зверски баба, взела 495 лв. помощи

12 дни след пускането му, Джуката преби зверски баба, взела 495 лв. помощи

12 дни след освобождаването му от затвора рецидивист преби и ограби жена на 91 години в Горна Оряховица, съобщава Нова телевизия. Нападението е извършено във вторник, а 52-годишният мъж беше задържан няколко часа след обира в центъра на Велико Търново.

В тежко състояние е 91-годишната Дена Славкова два дни след нападението и последвалия грабеж. Тя лежи в ортопедията на великотърновската болница със счупена ръка и рани по главата.

Бруталното посегателство било извършено, след като жертвата взела отпусната й помощ от 495 лв. от пощенската станция в Горна Оряховица. На излизане забелязва непознат мъж да се навърта около нея. После я заговаря на пазара. „Едно момче, не е българче, ме пресрещна там и ме заговори, но аз не помня и не чувам. И си тръгнах направо – между павилионите”, разказва Дена Славкова.

На път за дома си жената е застигната от непознатия. От кадри на охранителни камери се вижда как мъжът рита бастуна й, спъва я и я блъска, за да падне. „После ме удари силно с нещо плоско. Не помня вече нищо какво е станало. Помня, че бях седнала на земята и виках за помощ. Проверих за портмонето си и него го нямаше“, споделя потърпевшата.

И допълва, че при удара били счупени и ченетата й, които били скъпи. Мъжът задига сумата от 495 лв., като оставя жената в безпомощно състояние на пътя – със счупена ръка.

След подаването на сигнал до полицията от минувачи криминалисти от Горна Оряховица бързо установяват самоличността на нападателя – 52-годишен криминално проявен, многократно осъждан за подобни престъпления. Родом е от плевенското село Асеново и е известен с прякора Джуката.

Преди две седмици е излязъл от затвора. Възрастната жена пък била уважавана личност – счетоводител с дългогодишен стаж. За нея се грижат внуците й, които са възмутени от случилото се. „Не е редно толкова възрастен човек толкова грубо да го ограбиш. Разбирам, че е направил грабеж, но не е нужно с такава бруталност”, заяви Даниел Славков, внук на Дена. Джуката вече е привлечен като обвиняем и с постановление на Окръжната прокуратура във Велико Търново е задържан за 72 часа.