12 задържани при спецакцията в Ловешко, проверени са 350 лица

12 задържани при спецакцията в Ловешко, проверени са 350 лица

12 души са задържани след спецакция срещу битовата претъпност в Ловешко, където днес главният прокурор Иван Гешев участва в работни съвещания с магистратите от Окръжна прокуратура-Ловеч, Окръжна прокуратура-Плевен и от районните прокуратури.

400 кг. насипен тютюн без акцизен бандерол, незаконно добита дървесина, огнестрелно оръжие и наркотични вещества са иззети при специализирана полицейска операция, насочена срещу битовата престъпност, на територията на област Ловеч, която се проведе днес под ръководството на прокуратурата.

Полицейската операция с участието на около 100 служители на ОДМВР и жандармерията е проведена на територията на градовете Ловеч и Троян и селата Радювене, Скобелево, Лисец, Баховица, Врабево, Шипково и луковитското село Ълен.

Проверени са над 250 МПС и 350 лица.

Съставени са 22 акта, 72 глоби с фиш, връчени са 3 електронни фиша, установено е лице, обявено за общодържавно издирване, профилактирани са 5 лица от криминалния контингент и са образували 6 досъдебни производства за притежание на наркотични вещества по чл.354а, ал.1 от НК и за държане на акцизни стоки без бандерол.

Действия на полицията и прокуратурата за противодействие на конвенционалната престъпност в област Ловеч продължават.