15 арестувани в акция срещу разпространението на наркотици в Пиринско

15 арестувани в акция срещу разпространението на наркотици в Пиринско

15 души са били задържани при специализирана операция срещу разпространението на наркотици. Акцията се е провела на територията на градовете Благоевград, Петрич и Банско, съобщиха от полицията. В момент на осъществяване на сделка в района на петричкото село Рупите са задържани двама мъже – на 38 и 40 години, и двамата от село Скрът, както и трима младежи на 18, 19 и 23 г., всички от Благоевград.

Задържан е из 25-годишен мъж от Стара Загора. Служителите на реда са извършили претърсвания и изземвания в жилище и в сграда в Скрът, стопанисвани от двамата арестувани. В тях са намерени и иззети около 30 800 лв. и 6 150 евро и 4 чувала с остатъци от суха, тревиста маса, реагирала на канабис. При последващите оперативно- издирвателни действия служителите на реда задържали и 70-годишен жител на селото.

В хода на акцията в Банско са арестувани 8 мъже –петима жители на града, на възраст от 18 до 34 години. Другите двама са от Свиленград, а последният – от Стара Загора. Те са задържани малко след покупко – продажба на наркотици.

Извършен е обиск на три жилища в курортния град и на едно в Благоевград. В тях са открити около 44,1 грама суха, тревиста маса канабис, електронна везна и плик с канабисови семена. В жилище, обитавано от 34-годишен от Банско и при извършения му личен обиск са намерени и иззети 5 топчета, съдържащи общо около 13 грама суха, тревиста маса канабис и мелница.