15-годишен в ареста, блудствал с момиче на 12 в училищен двор

15-годишен в ареста, блудствал с момиче на 12 в училищен двор

15-годишен младеж се озова в ареста, след като блудствал в училищен двор в Карлово с момиченце на 12 г., съобщиха от полицията в Пловдив.

Момчето било задържано с полицейска заповед за срок от 24 часа зад решетките в районното управление на полицията в Карлово. Жертвата на гаврата му също е от Карлово, уточниха от полицията.

Разследването за извършените блудствени действия започнали на 21 март, когато в полицията бил подаден сигнал от близки на момичето за случилото се. Станало ясно, че тогава 15-годишният приклещил в двора на основно училище в населеното място момичето, което било с 3 години по-малко.

Младежът се гаврил с детето, след което го предупредил да не казва на никой за случилото се. След подадената жалба в полицията оттам разпитали участниците в гаврата и на 14 април подали резултатите от разследването в районната прокуратура в Карлово. От държавното обвинение образували досъдебно производство и момчето било закопчано.

По същото време 40-годишен мъж се оказал зад решетките в районното полицейско управление в Първомай заради това, че се е пробвал да направи от 16-годишно момиче проститутка. В хода на проверка на адреса, обитаван от мъжа в Първомай, служители от Криминална полиция на районното управление открили, че на мястото пребивава 16-годишно момиче от Пазарджик.

Преди около два месеца момичето, което е и криминално проявено, било обявено за издирване, тъй като напуснало центъра за настаняване от семеен тип в Пазарджик. В хода на проведена беседа непълнолетната подала информация, че мъжът многократно я склонявал към проституция. Установени и разпитани са и други свидетели. За съпричастност към престъплението се проверява още едно лице от Първомай.