15-годишен застреля трима ученици в САЩ

15-годишен застреля трима ученици в САЩ

Трима ученици бяха убити, а други осем души бяха ранени, след като 15-годишен ученик откри огън в гимназия в американския щат Мичиган, предаде БНР, позовавайки се на Би Би Си.

Загиналите са тийнейджъри на 14, 16 и 17 години. Шестима от ранените не са с опасност за живота, а останалите двама биват оперирани.

Нападателят е използвал полуавматично оръжие, действал е сам за осъществяването на атаката в град Оксфорд, на около 65 километра от Детройт. Стрелецът е задържан. Мотивите му все още се изясняват, съобщиха местните полицейски власти, цитирани от „Гардиън“.

До края на седмицата гимназията ще остане затворена, с ученици и родители ще работят психолози, предаде БНТ.

Заподозреният е непълнолетен, но може да бъде съден като възрастен, ако прокурорът вземе такова решение.“Около 12:51 ч. на телефон 911 бяха получени над 100 сигнала за стрелба в гимназията Оксфорд. Последва бърза реакция на служителите на реда и за около 5 минути заподозреният беше задържан. Не е създавал никакви проблеми. Предал е оръжието – става дума за полуавтоматичен пистолет. С него е стреляно няколко пъти“, заяви Майкъл Маккейб, заместник-шериф на окръг Оукланд.