15-годишни задигнаха кола в Пазарджишко и катастрофираха

Петима тийнейджъри противозаконно отнели лек автомобил и катастрофирали с него са установени от служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик. Това съобщиха от ОДМВР-Пазарджик.

Вчера рано сутринта бил получен сигнал за лек автомобил „Нисан“, който претърпял пътен инцидент в центъра на село Щърково. Пристигналите на мястото екипи на полицията установили, че возилото е собственост на 52-годишния М.В. – жител на съседното село Динката. Станало ясно, че то е било противозаконно отнето от улицата пред дома на собственика му. Със случая се заели служители от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик.

Не след дълго те установили, че автори на посегателството са петима 15-годишни тийнейджъри, всичките жители на село Динката. Младежите успели да подкарат автомобила, возили се цяла нощ с него.

За тяхна зла участ обаче в централната част на съседното село Щърково катастрофирали и незабавно избягали. Като по чудо в резултат на инцидента няма пострадали хора. На мястото е извършен оглед, а по случая се води полицейско производство.

С тийнейджърите работят инспектор „Детска педагогическа стая“ и криминалисти.