150 лв. прибра софийска копърка за 10 км, вече всичко било поскъпнало в България

Таксиметров курс от 10 км излезе по-солено на пловдивчанин, отколкото полета му от Лондон до София. Мъжът платил впечатляващата сума от 150 лева за въпросното разстояние, като даже оставил и бакшиш на шофьора. И всички това, за да се придвижи от летището до Централна гара в столицата, за да си хване влак и да се прибере до Пловдив. Равносметката показва, че с тези пари можеше да пътува с такси до града под тепетата, та даже да му излезе и по-евтино.

Пловдивчанинът пристигнал рано тази сутрин на аеропорта с полет от Англия. Като излязъл от терминала таксиметров шофьор започнал да го приканва да се качи в неговата кола, като му предложил да го закара до гарата за 40 лева, предават колегите от „Трафик Нюз“.

„Предупреди ме, че в България вече всичко е поскъпнало и превозът ще ми струва 40 лева. Скъпо било вече… даже хлябът струвал 1.80. За първи път ползвам таксиметрови услуги в София и нямах представа колко струва затова се и съгласих“, разказва мъжът.

Като стигнали, обаче до гарата сумата била доста повече. Апаратът показвал 146 лева. Тарифи на таксито имало, като те показвали, че превозът струва по 0.88 лева на километър и 0.70 – първоначална тарифа.

Не стига бомбастична сума, ами се наложило клиентът да остави бакшиш, тъй като нямал точни, а шофьорът нямал да върне.

„Билетът от Англия до София ми струваше 64 евро, а за такси платих повече. С тези пари можеше да стигна и до Слънчев бряг. Искам да предупредя хората да внимават, за да не бъдат и те измамени“, разказва пловдивчанинът.

Той не успял да снима таксиметровият автомобил, но запазил касовата бележка. На нея се вижда, че той е пропътувал 164 км. Разстояние, което е повече от това до Пловдив, а всъщност е само в рамките на София.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share