16 години затвор за удушвача Михаил Чинов от Кючука

Окръжният съд в Пловдив наложи тежко наказание за Михаил Чинов от пловдивския квартал “Кючук Париж“, който ограби и удуши 79-годишната вдовица Виолета през октомври 2014 година. Удушвачът ще трябва да лежи 16 години зад решетките при първоначален строг режим.

Михаил се сдоби с присъда след като изцяло призна вината си. Така делото бе разгледано в рамките на едно съдебно заседание. Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

На фаталната дата 3 октомври 2014 година извършителят на убийството търсил да си набави пари за дрога, като просел от съседи. Така стигнал до баба Виолета. Позвънил на вратата, самотната старица го допуснала вътре и последвало бруталното убийство.

Пред съда Чинов сподели, че бабата го обидила и по този начин предизвикала смъртта си – той я е удушил, а тя не е имала шанс да се защити. Убиецът се изплашил и инсценирал грабеж. Взел каквото му видят очите – 1 щатски долар с равностойност 1,55 лв. и златна обеца на стойност 65 лв.

През петте години след извършването на убийството до неговото разкриване, Михаил изпитвал вина.

Той е криминално проявен – има регистрации за употреба на наркотици и за кражба. Изкарвал е прехраната си като общ работник, докато бъде задържан от полицията за убийството на баба Виолета в „Кючук Париж“.