16-годишен бере душа след зверското меле край Полски Тръмбеш

16-годишен бере душа след зверското меле край Полски Тръмбеш

16-годишният Диян Димитров от полскотръмбешкото село Масларево е пострадал тежко при катастрофа в събота, станала в района на село Масларево. Жестокият удар бе между микробус и „Ауди“, а движението бе ограничено за часове в съботния следобед. Близките на ранения в мелето тийнейджър се обърнаха с апел за набиране на средства за лечението му.

Ето молбата на братовчедка му Жени Зашева-Михалек: „В момента поддържат състоянието му в изкуствена кома. По информация от родителите и болницата, кракът му е счупен на 3 места, ръката е с 2 фрактури, цялото лице е разпрано и обезобразено. Предстоят му още операции в опит да се спаси кракът.

Събираме средства за санитарни материали и за пластична операция на момчето, защото здравното осигуряване покрива малка част от интервенциите, които са му необходими. Нека да му помогнем и да му дадем шанс за един нормален живот. Банковата сметка на брат му е: BG74BPBI88981029458403, Петър Димитров“.

Жени Зашева – Михалек не за пръв път се обръща за помощ към хората с добри сърца. Тя се прочу през миналото лято, когато с поляка Якуб Михалек вдигнаха първата сватба от години в Масларево. Само три месеца след женитбата им обаче къщата, която младоженците си купиха в селото с пари от гурбет, изгоря до основи. Веднага местните хора подеха кампания за подпомагане на семейството, което остана само с дрехите на гърба си.