18-годишен мъсти за брат си, разби полицейски участък

18-годишен мъсти за брат си, разби полицейски участък

18-годишен от котелското село Градец се озова в ареста, след като потрошил входната врата на полицейското управление, където по същото време се намирал по-големият му брат.

Случаят е станал около полунощ на 11 септември, след като часове преди това 38-годишният татко на двамата „юнаци“ подал по телефона сигнал, че синовете му го малтретират. При пристигане на място униформените установили че видимо дрогираният 20-годишен А.Г. налага болната си майка, а 38-годишният „глава на семейството“ е заключен окървавен в другата стая. При опит да озаптят бияча полицаите срещнали яростна съпротива и се наложило да употребят помощни средства за да го закопчаят с белезници и отведат до предварителния арест.

Час и половина по-късно 18-годишният М.Г. връхлетят върху входната врата на РУ „Полиция“ и с кирка успял да я потроши преди дежурните да го закопчаят и вкарат вътре. Образувано е досъдебно производство, двамата братя са задържани с прокурорска заповед за по 72 часа, предстои да бъде поискано от съда постоянното оставяне зад решетките.

Междувременно в ареста е вкаран 20- годишен жител на град Твърдица, за когото е установено че задигнал 17 бона от майка си, които за броени часове успял да профука на ротативките. Парите били оставени на съхранение от брата на потърпевшата 38-годишна твърдичанка, която след като установила липсата изпаднала в потрес.