18-годишен с 6 месеца стаж зад волана е убил шестимата край Казанлък

18-годишен с 6 месеца стаж зад волана е убил шестимата край Казанлък

18-годишен младеж от град Крън, който получил свидетелството си за правоуправление през март т.г. е бил зад волана на лек автомобил „Мерцедес“, който се врязал около 1,15 часа тази нощ в „Ауди“ по пътя от Казанлък за Габрово и стана причина за смъртта на шестима души.

Мерцедесът, управляван от Юлиян Арнаудов се е движел с огромна скорост по правия участък, в купето са били двамата братя Валентин и Илия Юлиянови и двама техни роднини Галин и Георги, които идвали от Казанлък и пътували към домовете си.

По неизвестни причини немското возило внезапно е навлязло в насрещното платно и е се е забило в предницата на Ауди, карано от 42-годишен жител на Габрово с адресна регистрация в София. Ударът е бил толкова жесток, че се наложило колите да бъдат рязани с механична ножица, за да бъдат изкарани труповете.При първия оглед не са били открити личните документи на всички жертви

По първоначална информация компанията е била на тържество по повод сюнет на намиращото се в близост до катастрофата Крънско ханче, но от там заявиха, че са затворили още към 20,00 часа. В малкото градче разказват, че Мерцедесът бил подарен на Юлиян от баща му съвсем наскоро.

Тепърва ще се изяснява дали младият Юлиян е употребил алкохол. Заради катастрофата през цялата нощ движението от Казанлък за Габрово е било отклонявано по обходен маршрут.

От началото на годината на територията на Старозагорска област са регистрирани 32 смъртни случая при пътни произшествие. Предпоследният е станал в неделя по пътя Стара Загора – село Богомилово, където е загинал един човек при верижна катастрофа.