19-годишен джигит катастрофира 5 пъти за минута

19-годишен джигит счупи рекорда, като успя да катастрофира цели пет пъти за около минута време. Опелът, с който се придвижвал, е натрошен, но шофьорът се отървал с дребни драскотини. Серията от каскади станала рано сутринта на ул. „Странджа“ в странджанския град Средец.

Младежът изгубил контрол върху управлението и забил „Опела“ първо в крайпътния електрически стълб пред дом №8А. Секунда по-късно нацелил метална врата, а след нея осуркал яко тухлената стена на гараж. Последвал нов сблъсък с бетонна колона на ограда, а накрая финиширал с удар в металната порта на частен дом.

Скоростната серия катастрофи като по чудо не е завършила с жестока трагедия. Водачът е бил откаран в бургаската болница и след като е прегледан, лекарите го освободили за домашно лечение.

Според разследващите той не е употребил алкохол, нито други упойващи вещества. Имал е по-малко от година стаж зад волана и поради липса на опит не успял да овладее автомобила. „Причина за инцидентите е движение с несъобразена с профила на пътя скорост – надлъжен наклон при спускане и повредена пътна настилка, както и поради загуба на контрол“, съобщиха от полицията.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share