19-годишно момиче е втората жертва на страшната катастрофа с наш футболист в Германия

19-годишно момиче от Кюстендил загина при тежък пътен инцидент, случил се на 1 септември. Криси Ст. издъхнала от травмите си. Девойката завършила гимназия „Йордан Захариев“ в Кюстендил и след бала си заминала на гурбет в Германия.

Черната новина потресе всичките ѝ близки. Мнозина са в шок, разказват нейни познати. В социалната мрежа заваляха трогателни послания, а нейните кръстници написаха покъртителни думи.

„02.09.2019 г. Черен ден. Това е последната снимка на моята кръщелница Криси. Това прекрасно дете остана завинаги на 19. Няма я вече. Снощи 01.09.2019 г. загина при катастрофа в Германия. Нямам думи, с които да изкажа болката си. Мило дете, мила моя Криси, никога повече няма да чуем твоя глас и смях, няма да видим усмивката ти.

Отиде си по един нелеп начин, а какви мечти имаше. Та ти затова замина за Германия, да спечелиш парички, за да се сбъднат мечтите ти. Защото нашата държава не ви предоставя възможност да се развивате. Прогони вас, младите. И ето, сега един млад човек няма да се върне никога, т.е. ще се върне, но в ковчег.

Там, където си, вече дано да няма страдания. Ти винаги ще бъдеш в сърцата ни. Болката ми е голяма, все още не мога да приема, че теб те няма. Та ти ми беше като дъщеря след батко ти. Та нали се врекох в Бог, когато те кръщавах, да бъда винаги до теб. Но, уви, Бог реши да те вземе при него само на 19 г. Няма по-голяма мъка от тази. Мило дете, почивай в мир и спи спокойно вечния си сън. Ние винаги ще те помним. -Кумовете ти. Обичаме те“, написа Светлана Христова.

Тленните останки на Криси трябва да бъдат транспортирани в Кюстендил в следващите дни. Семейството има нужда от пари, за да направи това. Отворена е сметка, на която се събират средства, за да може Криси да бъде погребана в родния си град.

IBAN: DE81280 501 0000 93011 021

Катастрофата е станала в село Неерстед, област Олденбург, в неделя вечерта. Лек автомобил с четири души е излязъл от пътя и се е забил в дървета, съобщават немски медии.

След удара колата се е запалила. Спасителите успели да извадят двама души – 18-годишния шофьор и 23-годишен младеж. 19-годишната Криси и 20-годишен мъж са загиналите. Това е най-добрият футболист на ФК Бойчиновци Денис Деков.

От 3 дни Денис е бил в Германия на гости на родителите си, които работят там. С него са пътували по-големият му брат и тяхна приятелка. Тримата се возили във врачански „Фолксваген Пасат“, шофиран от Теодоси Тодоров-Толи от село Нефела. 18-годишният водач тази година е бил абитуриент и имал книжка от 2 месеца.

Две линейки и две пожарни пристигнали на мястото на катастрофата, където заварили четирима души да лежат в тревата край колата. Въпреки бързата им намеса на място починали 20-годишният Денис и момичето, а останалите мъже били транспортирани в тежко състояние в болница. Вчера е извършена операция на брата на загиналия футболист, а утре предстои такава и за шофьора, който по неофициални данни е с 5 счупени прешлена.

От полицията посочват, че причината за тежкия пътен инцидент е малкото стаж на водача, който не е успял да удържи колата заради високата скорост, с която се е движел.