19 кила дизайнерска дрога откриха митничари в колата на Северин

19 кила дизайнерска дрога откриха митничари в колата на Северин

19 пакета с 18.412 килограма дизайнерска дрога в лек автомобил, управляван от 45-годишния Северин С. от Търговище, откриха митническите служители на пункта в Малко Търново.

На 29 януари колата с българска регистрация пристига на МП Малко Търново на изходящо трасе към Турция. Шофьорът Северин С. е пътувал сам и е заявил в зоната за митнически контрол, че няма нищо за деклариране. Автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия, извършени включително с рентгенова апаратура, митническите инспектори установяват подозрителна плътност на резервната гума и други зони. Вътре в резервната гума са открити при последвалата физическа проверка 8 полиетиленови пакета, съдържащи бяло на цвят вещество. Още 11 пакета с подобно вещество са открити в задната седалка на автомобила, след нейното демонтиране при проверката.

Иззети са общо 19 пакета. Установено е, че те съдържат 18.412 кг химични аналози на наркотични вещества. Общата стойност на откритите вещества възлиза на 589 195 лева по цени на съдопроизводството. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от ТД Митница Бургас, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура – Бургас.

Окръжна прокуратура – Бургас е внесла в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на Северин С. Той е обвинен за това, че е направил опит контрабандно да пренесе през границата на страната 18.412 килограма аналози на наркотични вещества.