2 години по-късно съдят баща и син за убийство на близнак

Поредно разпоредително заседание по наказателно дело за убийство в резултат на жесток побой на 9 юни 2018 юни край Казанлък ще стартира на 6 февруари в старозагорския окръжен съд.

Обвиняеми по делото са Бисер Г. /56/ и синът му Аспарух /38 г./, които ще отговарят за смъртта на брата-близнак Сергей Юлиянов.Те и към момента отказват да признаят вина за побоя , нанесен над кръвния им роднина в хода на скандал за делене на плячка от пореден обир на вила в местността Старите лозя.

До средата на декември м.г. задържаните под стража в старозагорския затвор мъже не желаеха да получат обвинителния акт, това се случи по време на разпоредително заседание от 19 декември. Поради недвусмисленото изискване на закона подсъдимите да имат минимум едномесечен срок за запознаване с материалите делото бе пренасочено за друга дата.

Обвинението сочи, че полумъртвият след нанесените му удари с брадва и тояга Сергей бил хоспитализиран първоначално в старозагорската УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“, където два дни по-късно го изписали за домашно лечение без да констатират наранявания на вътрешните органи.

Привечер на 16 юни мъжът отишъл за преглед в казанлъшката болница с оплаквания за остри болки в стомаха, докато лекарите го преглеждали той починал в ръцете им, при аутопсията установили обилен кръвоизлив следствие разкъсана от счупено ребро слезка. Повдигнато е обвинение за убийство по особено за жертвата мъчителен начина, като за брата – близнак престъплението е извършено в условията на опасен рецидив.

Според защитата Сергей е пострадал при последващ, втори побой, чийто извършители са останали неизвестни в хода на досъдебното производство. На няколко периода е била искана промяна на първоначалната най-строга мярка за неотклонение „задържане под стража“, съдът обаче е отказвал пускане под домашен арест поради опасност от укриване.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share