20 години затвор за Йордан Таков, убил ортака си и баща му в Пловдив

Пловдивският апелативен съд потвърди присъдата от 20 години лишаване от свобода на Йордан Таков, признат за виновен от окръжните магистрати за извършване на двойното убийство на партньора си Христо Ботев и баща му Васил.

Убийството е извършено на 26 ноември 2019 г. Христо Ботев и Йордан Таков имали бизнес с кафемашини, а Васил, който е братовчед на стрелеца, работил за тях. Съдружниците се скарали в складовата им база на „Брезовско шосе“, в спора влязъл и бащата. Таков извадил законния си пистолет и застрелял роднините си. От ареста си насам той твърди, че е действал при неизбежна отбрана и е защитавал живота си.

Бизнесменът е признат за виновен в умишлено убийство, осъден е и да заплати близо 500 000 лв. на близките на пострадалите.

В жалбите си двамата адвокати на Таков настоявали той да бъде оправдан, тъй като твърдят, че е стрелял, за да се отбранява, защото е бил нападнат. Апелативните съдии обаче отхвърлят това като неоснователно с оглед на събраните по делото доказателства.

Според тях въз основа на изяснената фактическа обстановка по делото, Йордан Таков е осъществил от обективна и субективна страна състава на престъплението.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share