20-годишна се бори за живота си в болница в Пазарджик! Лекарите не знаят какво й е

20-годишна жена от велинградското село Биркова в много тежко състояние се лекува в МБАЛ-Пазарджик. На този етап не може да бъде напълно изяснена причината за заболяването и. Болната постъпва за лечение във Второ вътрешно отделение на 18 ноември в задоволително общо състояние. Ден по-късно е приведена в реанимация , след като развива остър белодробен микротромбоемболизъм.

На две заседания на интердисциплинарен лекарски консилиум с председател д-р Георги Станчев задълбочено е обсъдено състоянието на пациентката. Направени са редица изследвания за поставянето на диагноза, както и е приета схема за лечението и. От проведените лабораторни и рентгенови изследвания и процедури се стига до извода, че е възможно да се касае за генетично заболяване, което не може да бъде потвърдено в МБАЛ-Пазарджик.

По разпореждане на изпълнителния директор на болницата д-р Красимир Темнилов , болната е консултирана и от републикански консултанти. На този етап и те не могат да дадат категорично заключение на какво се дължи влошеното и здравословно състояние.

Лечението на 20-годишната жена продължава в Интензивното отделение на МБАЛ-Пазарджик. Според лекуващите лекари болната трябва да бъде транспортирана и настанена в друго лечебно заведение с по-добри диагностични възможности.

Медиците от МБАЛ-Пазарджик продължават борбата за живота на младата жена. Изпълнителният директор на болницата д-р Красимир Темнилов е провел разговори за привеждането на болната в УМБАЛ” Свети Георги” в Пловдив.