21-годишна едва не загуби живота си във фитнес залата

21-годишна австралийка претърпя инфаркт, докато тренира на един от уредите във фитнес зала в малко градче в щата Куинсленд.

Една от охранителните камери във фитнеса е заснела как момичето в един момент колабира и пада на земята. Клиентите в залата веднага се притичват да окажат помощ на момичето и в този момент осъзнават, че не диша и няма пулс.

За невероятен късмет собственикът на фитнес залата успява бързо да намери дефибрилатор и да спаси живота ѝ до пристигането на лекарски екип. 21-годишната Емили Кънтер, както се казва момичето, е откарана в местната болница в кома, в която остава три дни. В лечебното заведение тя претърпява сърдечна операция.

За щастие Кънтер се е възстановила сравнително бързо, но в резултат от направените в болницата изследвания е установила, че страда рядко заболяване – т.нар. Синдром Бланд-Уайт-Гарланд, при който става дума за рядък вроден дефект, характеризиращ се с аномален произход на една от коронарните артерии. Лекарите са препоръчали на Кънтер да намали значително упражненията във фитнеса и да не натоварва сърцето си.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share