24-годишен смеси алкохол с кока и пробва да подкупи полицаи

24-годишен смеси алкохол с кока и пробва да подкупи полицаи

24-годишен асеновградчанин отива на съд, след като бил пипнат да шофира пиян и дрогиран, а после се пробвал да даде 100 лева подкуп на полицаите. Обвинителният акт срещу него е внесен в съда за насрочване на дата на процеса, съобщиха от прокуратурата в Пловдив.

На 2 февруари т.г. младият мъж с инициали Б.Д. се напил и дрогирал с кокаин, след което отишъл пред заведение край Асеновград, където работела негова позната. Към 3,30 часа през нощта двамата тръгнали с нейното „Ауди А3“ към града. Въпреки че бил пиян и дрогиран, младият мъж карал колата на приятелката си. На едно от кръговите кръстовища към града загубил управление и качил двете леви гуми на автомобила на кръговото островче, при което те се спукали в бордюра. Левият праг на кората също се изкривил. Въпреки това мъжът не спрял и продължил с колата. За негов лош късмет обаче се разминал с полицейски патрул.

Служителите на МВР видели двете спукани гуми, обърнали посоката на движение и потеглили след него. Като ги видял, мъжът настоял с неговата спътница да си разменят местата, защото нямал книжка. Отдалечавайки се от полицейския автомобил, той спрял и на шофьорското място седнала жената. След като полицаите пристигнали на мястото, поискали документите на жената. Докато ги проверявали, Б.Д. си признал, че той е управлявал автомобила. Пробата с дрегер отчела 1,54 промила алкохол в кръвта.

За да се отърве, нарушителят попитал полицаите: „Може ли да оправим нещата“. След това извадил две банкноти от по 50 лева и допълнил: „Давам тези 100 лева, да ме пуснете да си ходя и да забравим за случая“.

Пияният и дрогиран шофьор хвърлил парите на пода на полицейския автомобил през отворената предна врата. Полицаите не взели парите и уведомили незабавно дежурния. Обвиняемият е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 3 000 лева.

Най-тежкото, предвидено от закона наказание измежду тези за престъпленията, в които е обвинен, е затвор до 10 години и глоба до 15 хиляди лева.